top of page

Shiatsu& japansk energimassage

Shiatsu är en japansk behandlingsmetod som bygger på samma princip som akupunktur, men istället för nålar använder utövaren tryck med sina egna händer, fötter , knän och armbågar. Det låter kanske brutalt, men det är en mycket djup och behaglig upplevelse. Traditionellt ligger klienten på en madrass på golvet medans givaren överför tryck längs meridianer och punkter över hela kroppen. Genom tryck djupt in i energibanorna stimuleras kroppens inre organ och egna läkningsförmåga.

 

Fördelen med Shiatsu är att den inte bara stimulerar den fysiska kroppens helande utan den hjälper också känslokroppen att befrias från låsta känslor som ångest, ilska ,rädsla och sorg. Shiatsu är en metod att nå själen genom den fysiska kroppen. När vi vill skydda vår inre sårbarhet skapar vi spänningar och blockeringar i kroppens muskler och vävnader. Ibland blir det som pansar som känns nästan omöjligt att ta sig igenom. Det sympatiska nervsystemet är som en dörr som hindrar inkräktare att ta sig in. När givaren av Shiatsu trycker på en punkt är detta motstånd det första som ger sig till känna. Om givaren väntar utanför ”dörren ”tillräckligt länge ”öppnar” sig den till det parasympatiska nervsystemet som är i direkt förbindelse med själen. En euforisk känsla av välbehag går som en våg genom kroppen hos mottagaren, endorfiner utsöndras och klienten känner sig hel och fridfull. Att komma till detta tillstånd varierar hos de flesta, men desto mer Shiatsu man får desto lättare blir det att ”öppna sig”.
 

apansk energimassage! När du får japansk energimassage sitter du i en specialbyggd stol i en avslappnad ställning. Det fungerar också att sitta på en pall. Massören arbetar på rygg, nacke, höfter, armar och huvud enligt ett visst mönster som följer akupunktursystemet. Japansk energimassage balanserar kroppens energiflöden genom snabba tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt. Alla mår bra av behandlingen. Speciellt välgörande är den för dig om du har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg.

 

Regelbunden Energimassage på arbetsplatsen gör att personalen får mer energi, eventuell värk reduceras och man känner sig gladare och piggare. Att erbjuda sin personal energimassage har med andra ord många bra effekter och bidrar också till en bättre stämning på arbetsplatsen.

 

Jag erbjuder behandlingar både till företag och privatpersoner

Företaget innehar F-skatt sedel 

bottom of page